>

100730.

Idag har vi vart hos mormor och morfar och ätit, mamma kom och hämtade upp oss vid tre och lämnade oss åter vid sju.
Sen när vi kom hem satt vi oss och ammade och kikade på Ncis, sista avsnittet på s07, så jag tänkte ladda hem s08. Men jag hittade den inte, de va inte så konstigt när dom börjar sända den i september, liksom Chuck, den 20 september sänds de i usa, åhh jag länta till den 21 :)


Lilla tösan har sovit mest hela dan så då är hon vaken nu, jag som vill krypa ner och sova lite, jag är supertrött.
Men de blir att sitta vaken, men hon ligger i gymmet och leker nu så då får jag lite degtid iaf.
hon fick även ett bad idag, fast jag inte hade tänkt de, hon kissade nämligen ner sig lite på skötbordet, så hon ligger nu med nytvättat hår i nya pyamasen och ser så mysig ut.

Nu ska jag förbreda för natten så att de bara är å lägga sig när hon blir trött.

Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Rubrik.

Nu ligger jänta i gymmet och myser så jag passar på att ta en liten datorstund.
Hon har sovit så bra inatt, men hon ville inte somna om etfer kl 7 så vi låt å myste fram till 10 då vi klev upp.
Hon är så lugn å go på morron så hon kan ligga i gymmet medans jag får äta frukost, sen om hon blir gnällig är de för hon vill vara nära, och de har man ju inget imot.

Hon är även en bajsmaskin tror jag, för dag fick jag byta 3 bajsblöjor på raken typ, jag bytte en, gick och satt mig i soffan igen, då kom de mer, så då väntade jag nån minut till utifall de skulle komma mer, men de gjorde de inte så jag gick å bytte. Men vad händer när vi kommer tillbaka till soffan och lägger oss, jo hon bajsa lite till.
Sen medans man byter blöjorna så passar hon på att kissa oxå. Hon är lite tokig våran lilla bajsmaskin.


Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Mystjejen.


Mysjäntan imorse.

Hejdå
Postad i: Bilder. Kommentarer (0)

mamma.

Nu har jag tagit lite ledigt från mammaheten nästan iaf, jag har lagt mig i lugn och ro i en dusch.
Min kropp har piggnat till så idag har jag städat som en tok, plockat allt som gick å plocka.
Har ju känt mig så hjälplös så nu va de skönt att kunna ta allt i egna händer och bara städa så långt sumtsen räckte.

Annars är livet som mamma underbart. Att se tösen växa är underbart, hon hade på 8 dagar nästan gått upp 300 gram och växt 1 cm.
Så hon börjar kunna ha lite mer kläder nu, tror nog hon har vuxit ur sin body i stolek 44 nu, hon kan ju ha 56 fast de sitter stort på na, men de kommer.

Dagarna nu är mest slappa, vi morgonmyser nästan heladagen haha.
Igår va vi på supermysig kvällsprommis, de va så skönt väder ute, men tösen blev hungrig så vi måste vända hem, nästan hemma somnar hon, kul.

Nu ska jag njuta lite innan jag ska stiga upp och sätta mig i soffan med världens vackraste tjej och bara kika in i hennes stora blå ögon.

Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

Gym.



Vi köpte ett gym åt lillafröken, de tycke hon om väldigt mkt.

Hejdå
Postad i: Bilder. Kommentarer (1)

Förlossningsberättelse.

Tänkte dela med mig av min förlossningsberättelse.

De började med att jag sov väldigt dåligt, vaknade då och då av att jag hade ont i magen, men tänkte inte så mycket mer på de.
Kring 0600 gick jag på toa, då gick slemproppen, jag gick och la mig i sängen igen och skickade sms till Niclas och sa att jag trodde att de va slemmisen som hade gått men att han inte skulle oroa sig, för jag trodde ju att de va ett tag kvar till något skulle hända.

Jag somnade om och klev upp vid 0800 och tog de lugnt, hade fortfarande ont i magen då och då, men somsagt, jag tänkte inte på att de kunde vara värkar.
Före nio ringer jag till mamma och säger att jag inte har lust att följa med på stranden som vi planerat dan innan pga att slemmisen hade gått och att jag hade ondare än vanligt i magen.
Så jag sätter igång ett avsnitt av NCIS och tänker slå mig ner i soffan, men precis när jag nuddar soffan så känner jag att jag exploderar, så av ren reflex springer jag till toan och sätter mig och ringer till Niclas och berättar att jag tror vattnet har gått och frågar om han tycker jag ska ringa förlossningen.

Och de tyckte han att jag skulle göra, och jag visste själv att jag skulle ringa in, men jag blev så paff så jag tänkte inte så klart för tillfället.
Jag ringde förlossningen och förklarade vad som hade hänt och hon jag pratade med sa att jag skulle komma in så dom fick undersöka mig, men att jag förmodligen skulle få åka hem igen.
Så jag ringer Niclas igen och berättar vad bm sa och vi kom överens om att han inte skulle åka från jobbet än, utan vi skulle se vad dom sa på förlossningen först.
Sen fortfarande sittandes på toa ringer jag mamma och säger att vattnet har gått och frågar om hon kan skjusa mig till förlossningen, de va inga problem.

Medans jag väntade på mamma la jag i lite saker i bbväskan, som jag hade packat bebiskläder i men inga saker till mig, så jag packar ner lite saker, tandborste tandkräm mjukisar. Jag tänkte inte ens ta med väskan då när vi skulle åka in eftersom jag förmodligen skulle få åka hem, men mamma sa att jag skulle ta med den, så jag lyssnade på mamma. Så mamma kom och vi åkte ner till förlossningen, vi tog hissen upp och mamma träffade personal där dom hon kände och pratade med medans en visade mig till ett rum där jag skulle ligga medans en maskin kollade barnets hjärtljud och hur kraftiga mina värkar var.
Mamma kommer in och håller mig sällskap och vi pratar lite, men jag var så trött eftersom jag inte sovit på några nätter innan för jag hade haft väligt ont i ryggen.



När testet var klart så gick hon som hade fixat med allt och rådslog med någon om jag skulle få stanna eller åka hem.
Jag som hade ställt mig in på att få åka hem blev förvånad när dom sa att jag skulle flyttas till en förlossningssal.
Jag ringde till Niclas och sa att jag skulle bli kvar där och att han gärna fick komma, men att de förmodligen skulle ta sin lilla tid med tanke på att jag bara hade öppnat mig 2 cm.
Så jag skickade han en packlista av saker jag hade glömt som han kunde ta med hemifrån.
Jag och mamma gick till de nya rummet, jag fick en rock och en engångstorsa och en jättebinda, då menar jag en jättesuperduperstor binda som jag skulle klä på mig sen la mig i sängen och mamma satt sig på en stol. En bm kom in och frågade om jag ville ha lite fika, och jag hade ju inte ätit någon frukost eller nå så jag tackade och bockade och tog imot. Men jag fick inte nästan inte i mig nått, aptiten var helt borta, jag kände mig mest trött, så jag ville bara sova, men jag hade för ont för att somna.

Sköterskan kom å fråga om jag ville ha nån smärtlindring, lustgas akupunktur eller en dusch.
Jag valde att ta en dusch, så jag och mamma gick tillbaka till rummet där jag låg först och jag satt mig på stolen och njöt av de varma vattnet.
Men efter att tag i duschen så kände jag att de var dax att kliva upp, duschstolen var inte så bekväm som man hade hoppats på. Sen va de att klä på sig rocken och en ny jätteblöjbinda och vandra tillbaka till rummet och vänta på Niclas.
En sköterska visade mamma hur hon kunde göra för att hjälpa mig igenom värkarna som var ganska kraftiga vid de laget, och de gick lättare.
Jag valde även att prova akupunkturen, så jag skickade iväg min mor på jakt etfer någon som kunde sätta nålar och hon kom tillbaka och sa att dom snart skulle komma.

Hon med nårlarna kom och förklarade var hon skulle sätta dom och hur som skulle hjälpa.
Hon satt en i huvudet, den kändes inte när hon satt i, men sen dom hon satt i magen kändes, speciellt när hon skulle skruva på dom, men de gick över snabbt bara hon slutade skruva. Så hon satt en i huvudet i fem i magen.
Klockan började närma sig 1400 när Niclas dök upp och han bytte av mamma.
Vid dehär laget var jag väldigt slutkört, hade inte så mkt ork till värkarna och nålarna hjälpte inge bra.
Jag började känna mig kissnödig så vi fick ta en tur till toa, men nålarna var lite ivägen så de gjorde ont att sitta ner, så när jag va färdig gick jag och bad dom ta bort den som gjorde ont när jag satt.
Och jag hoppade även i en till dusch efter dom tog bort alla nålar.

Kring 1600 kom dom in och sa att jag skulle få sova lite, de va så skönt att få höra de etfersom jag var så otroligt trött i hela kroppen och huvudet. Så sköterskan gick iväg och pratade med en doktor och skulle hämta min dos jag skulle få.
Hon kom tillbaka och då passade jag på att byta säng till sjukhussängen ist för förlossningssängen.
Jag fick en spruta i höften och 3 tabletter, 2 stora och 1 liten. Niclas bröt dom stora åt mig så de skulle gå lättare och svälja, men de gjorde de inte, jag tog en halva men fick inte ner den, allt annat kom upp ist.
Jag togspydde över hela golvet och niclas fick trycka signalknappen så fick dom komma och torka upp.
Sen när jag hade fått ner alla tabletter la vi oss i sängen, Niclas kröp ner bako mig och försökte få sig lite vila han med.


Jag somande  aldrig rikigt, men de lindare värkarna, och när de kom en värt hjälpte Niclas mig upp till sittade läge och masserade min svank samtidigt som han pratade lugnande.
Hon som gav sprutan sa även att vi skulle säga till om jag inte hade somnat på en timme, och de hade jag ju inte, inte riktigt iaf, så jag fick en spruta till.
Vi fortsatt att vila och när värkarna kom fick jag massage, till klockan blev ca 1900 då började jag vakna till och kände mig piggare och ville upp lite, så vi tog en gågrej och gick till toan där jag fick kissa av mig.
Utanför toan träffade vi min bm på som jag hade på mvc så vi pratade lite.
Sen tog vi de lite lugnt på rummet ett tag tills dom kom och kikade hur mkt öppen jag va.
Då hade jag öppnat mig till 10 cm, så äntligen började de hända lite grejer.
Jag ville ju ha epedralen, men de fick jag inte, dom skulle inte hinna sätta i den.

2114 började krystvärkarna, och jag började försöka mig på lustgasen, de gick väl inte så bra för jag höll den fel på nå sätt, jag höll masken för långt ner över munnen så jag fick knappt ut nå gas.
Sen hörde dom inte hjärtljuden på barnet utanpå magen så dom måste sätta in nån elsak på huvudet, och allt lät fint. Den första krystväken vågade jag inte trycka, så jag höll imot, och de va inte lätt att hålla imot heller.
Men dom andra värkarna tog jag, Niclas satt vid min sida och peppade och berömde mig och jag fick luta mina ben mog sköterskorna som va där.
Jag tror jag hade 4-5 krystvärkar innan den underbarnate kom ut. Jag låg å tröck och tröck och märkte inte att hon kom ut, eller jo de är klart jag kände att de lättade och att de inte va nå som låg i puppa och spännde, men jag låg och blunade och tog i av kung och fosterland så dom fick säga till mig att öppna ögonen, och då såg jag de vakraste som skapats.



Som la knytet på mitt bröst, jag frågade upprepade gånger om de va en flicka eller pojke, men fick inge svar.
Moderkakan bara flög ut kändes de som, men jag kunde inte konsentrera mig på så mkt annat än den vackra krabaten som låg på mitt bröst. Tillsist när Niclas skulle få klippa navelsträngen så fick vi veta att de va en flicka vi fått, världens bästa Stella.

Hon föddes den 9/7 kl 2140.



Hejdå

Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

.



Tur att vi flyttade tillbaka till Hudik.

Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

mor, mor, dotter, dotterdag.

Idag har jag spenderat mesta dan med mami.
Vi vaknade och tog de lugnt, sen kom mami förbi och passade Stella medans jag tvättade håret, sen kom mormor och morfar på lite fika och en titt på fröken.
Sen eftersom jag har varit yr i huvudet sen förlossningen så ringde jag och hörde va de kunde vara då sa dom att jag skulle komma in.
Så jag och mamma åkte in till bb för att ta lite blodprov och puls osv.
Fick ligga där nån timme med dropp för vätskebrist, fick även järntabletter som jag ska äta för att bli piggare i skallen.

Efteråt va jag och mamma hungrig, Stella passade på att äta på förlossningen så hon sov på som vanligt.
Sen kom jag inte på vad jag skulle laga så då bjöd mami på Hot Chili, satan i gatan va gott de va.
En tur till ica blev de sen med Jennie och nu sittar jag lite vid datorn medans fröken ligger och sover.
Hon kommer väl vakna snart och villa mysa, och de säger man ju inte nej till :)

Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Stella.

Jag sitter i duschen och Niclas knackar på och sticker in huvudet å säger:
-Vi har gjort världens vakraste bebis vi.

De är klart vi har, hon är helt underbar!


bilden från lg

Hejdå
Postad i: Bilder. Kommentarer (0)

Mys.

De är helt underbart att vara mamma till världens bästaste lilla tjej!
Man vill inte göra så mkt annat än att sitta med na i famnen, och vi gör inte så mkt annat heller.
Fröken är så lugn, sover äter bajsar är de mesta hon gör, ligger även å kikar på sin omgivning.

Så de är inte så livat här, hela famljen tror jag sover äter bajsar mest. Även fast hon är lugn så är man trött i kroppen, men de är nog från förlossningen. Förhoppningsvis piggnar min kropp till så den kan göra allt hjärnan vill.

Besöken har börjat och man måste tacka för alla fina pressenter Stella har fått:)

Nu ska vi klä oss å åka till bvc och vga/mäta å se om tösen har blivit en tjockis:)

Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (1)

bb

ligger på bb nu och är världens lyckligaste mamma åt världens underbaraste lilla stella. förhoppningsvis får vi komma hem imorgon, träffa bill och bara vara en familj hemma ist för att ligga här i ett rum som man delar med att annat par. far och dotter är och träffar farmor en sväng nu, så jag passar på att vila lite. hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (3)

Pubmacka.

Inatt har de inte varit mkt sömn för min del, har haft så jävla ont från höften, upp på revbena enda upp till bröstet på höger sida.
Så jag har inte kunnat vända mig i sängen utan att ge ifrån mig grisläten.
Va upp å duscha vad 0500 i hopp om att de skulle bli bättre, icke.

Men de är väl de man har dagarna till, att sova bort.
Har legat å kika på NAVY och sovit om vartannat idag, men kring 1800 blev de bockarna för en pubmacka.
De blev inte så mkt ätet av den för bebis låg muppit och jag mådde illa.
Men de va mkt trevligt att komma ut å träffa hink, linn och sarah en sväng.

Ligger i duschen och återsammlar lite krafter för att sedan ta sig till soffan.

Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Gravid.

Nu får bebis ta och komma!

Visst de är underbart att vara gravid, vissa stunder, inte när man känner sig totalt handikappad.
När halsbrännan håller en uppe, när man inte kan vända sig i sömnen utan man vaknar varje gång man ska vända sig.
De värsta är nog att jag känner att jag inte kan ta hand om Bill som vanligt, att de inte är han och jag som tar morronprommisarna, och många andra prommisar.
Men de är inte så mkt jag kan göra åt de, men de känns inge kul att känna sig hjälplös.
även hemma, de är inte bara att kliva upp från soffan å hämta ett glas vatten, men de är tur att man har hjälp.
Men jag känner mig som jag utnyttjar och dom tror att jag bara är allmänt lat.
Men så är de inte, de är faktist inte så lätt att vara gravid som jag trodde.

Men allt dehär är de värt, vi har skapat den vakraste människa, som vi längtar efter.
Och jag ångrar inte en sekund att jag blev gravid!

Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Måndag.

Idag blev de Ankarmon, bad och sol, men de blåste ganska mkt.
Åkte hem å chillade och grillade och kikade på lite gamla NCIS avsnitt.
Spelade lite monopol, som jag vann :)
Även sent kvällsdopp på vika hanns med,å de va supervarmt i vattnet.
Men de är ju jävla mygg överallt så man vet inte vart man ska ta vägen.
Så såg min dag/kväll ut.

Nu håller halsbrännan på att ta död på mig, och jag vet inte vart min medicin är.
Jag ligger å nästan spyr för de är så mkt, och ont gör de.
Men fan, mindre än 2 veckor kvar,  så man får väl försöka stå ut.

nu ska jag sova och hoppas på strandväder imorgon.

Hejdå
Postad i: Allmänt Kommentarer (2)

Vecka 39.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.
Postad i: Allmänt Kommentarer (0)

Sthlm.

Nbu är jag hemkommen från Sthlm, och inte har jag nån bebis med mig hem heller.
De går att åka höggravid till Sthlm haha.
Fast i måndags trodde jag att vi skulle få tillökning, men efter vila så gick de bättre.

Har haft mkt trevligt iaf, varit på grönan, på stan och på cosmonova.
Även firat Amanda på hennes 21års dag, som vi hade storbak till, bullar tårtor muffins kärleksmums.
Hon fick sig även en förfrågan.


Sen har jag ju även passat på att träffa fröken Strandh lite,
de va längesen man träffade hon, så de va skojit.
Lite glass och lite staden med hon blev de.



Så mkt shopping blev de faktist, lite småprylar bara, men jag hade
inte så mkr ork att gå runt på stan heller, de har ju varit så jävla varmt nu där nere.

Igår blev de Naturhistoriska och kikade på lite cosmonova, de är så jävla läckert, fast etfer 245 min så är man lite yr i huvve.
Sen efter de blev de hard rock cafe, satt på uteserveringen och drack alkoholfria drinkar, åt supergott som vanligt.
Åt upp nästan allt + efterrätt, va duktig jag va, sen blev de en skön kvällprommis till bussen hem.
Varmt va de på bussen, men kunde sova iaf, men sen när man skulle kliva ut ur bussen så fick jag inte på mig skona, mina fötter hade svullnat upp som fan, haha.
Så nu har jag klumpfötter, kul.



Aya, jag har haft de bra iaf, och nu har jag bara hemma och väntar på att bebis ska komma ut, och de får bli snart tycker vi, vi längtar lite förmkt etfer dig nu vännen.

Hejdå


Postad i: Allmänt Kommentarer (0)
Annonser från BloggPartner